BLOG ŠKOLY


O tom, že se dá nějaká činnost např. ve výrobním procesu zrychlit ze 7 minut na 7 vteřin a zlepšit výkonnost a kvalitu až o 70%, se přesvědčili vyučující odborných předmětů a praxe v průběhu dvoudenního logistického školení provedené firmou ESCARE prostřednictvím metody rychlé změny SMED a metody 5S.
Získané praktické dovednosti využijí vyučující v...

Žáci čtvrtých ročníků oborů EL, HR a PL dnes prokázali své prezentační dovednosti v anglickém jazyce. Za dodržení hygienických opatření dnes v době od 10.25 do 13. 15 žáci dle vlastního výběru prezentovali odborné téma. Žáci oboru EL předali své znalosti a informace o nářadích a náčiních, transformátorech, logických obvodech a pasívních...

Rádi bychom Vás informovali o úspěchu našeho žáka Ondřeje Karzela ze třídy Kuchař-číšník 2. ročník, který se ve čtvrtek 11.11. zúčastnil celonárodní soutěže v Praze. Soutěž se konala v Národním zemědělském muzeu, zúčastnilo ji 12 postupujících soutěžících, kteří postoupili z nominačního kola, které se uskutečnilo na konci října v Brně a Praze....

Dne 10. 11. 2021 se uskutečnil zájezd na "Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně", kterého se zúčastnili studenti z tříd Logistika a ekonomika v průmyslu a Automatizované systémy, celkem 49 studentů. Pedagogický doprovod zajistili Ján Štefaňák a Leopold Walaski. Na veletrhu byly prezentované špičkové stroje, zařízení a nástroje z celého spektra...

Olypiáda

15.10.2021

Dobrý den v pátek 15.10 se žáci EL3 zúčastnili vědomostního klání žáků středních škol a gymnázií. Jednalo se online test na téma energetika a ochrana životního prostředí. Vytvořili jsme tři týmy a odstartovali soutěž v devět hodin. Po dvou náročných hodinách a velmi složitých otázkách se žáci dobrali výsledku. Jenž byl velmi uspokojivý. Mezi 360...

Dobrý den dne 11.10 proběhla na naší škole přednáška Energetická gramotnost. Cílem přednášky byl posun ve vědomostech a postojích žáků, studentů i učitelů v oblasti obnovitelných i neobnovitelných energetických zdrojů a jejich vzájemné provázanosti. Účastníci se seznámili s národními prioritami v dané oblasti v porovnání s prioritami okolních států...

V gastrocentru Hotelové školy se ve čtvrtek 7. října 2021 uskutečnil workshop "Zásady moderní přípravy jídel II" na téma Ryba a mušle. Vzdělávací akce byla společným projektem Moravskoslezského kraje a Sdružení podnikatelů v pohostinství a restaurací (UNIHOST).

V pondělí 4. října se žáci třídy PL4 porovnávali s výkony třídy PL3 v rámci hry štíhlé výroby.
Žáci třetího ročníku měli lepší výsledky. Rychleji a flexibilněji měnili výrobní proces ve prospěch snižování nákladů a odstraňování plýtvání. Žáci čtvrtého ročníku velmi pozitivně ocenili přínos odborníka z praxe v hodině.
Zápolení proběhlo v rámci...

Všimli jste si minulý týden netradičního jídelníčku v naší školní kuchyni? Pokud ano a chutnalo vám, naše kuchařky vybraly několik evropských jídel, aby inspirovali naše chuťové buňky k jiným chutím. Děkujeme. Kromě toho jsme v hodinách JA a JN pokračovali v dalších aktivitách u příležitosti EDJ.