Ve dnech 11. - 14. 3. 2024 se 7 žáků oboru kuchař – číšník ponořilo do tajů přípravy míchaných nápojů. Pod vedením Milana Tomiczka z Destiny baru a Martina Eichembauma, obou členů České barmanské asociace, se prakticky seznámili s částmi baru, barmanskými pomůckami. Vyzkoušeli si přípravu známých i neznámých míchaných nápojů, jako jsou Mojito, Piňakolada, Cuba libre, Manhatan, Bronx a mnoho jiných. Dozvěděli se mnoho informací o historii barů, nejznámějších barech České republiky – například Modrá myš, Anonymous bar. Pod vedením svých lektorů se začali orientovat v jednotlivých druzích lihovin a jejich výrobě. Zajímavé pro některé bylo zjištění, že tuzemák není rum. Kurz probíhal ve velmi přátelské a pohodové atmosféře 4 dny a byl úspěšně zakončen teoretickou i praktickou zkouškou a získáním Certifikátu České barmanské asociace. Ten jim otevře cestu do světa barmanství, ať už to bude na profesionální soutěže juniorů anebo do profese barmanů. Ráda bych ocenila přístup našich studentů a všem blahopřeji k získání Certifikátu. Kurzu se zúčastnilo celkem 7 žáků.
Eliška Bojková (KC1), Lenka Drongová (KC1), Klára Heczková (KC1),
Diana Gajdošová (KC2), Miriam Horváthová (KC2),
Karolína Karchutňáková (KC3), Jana Krčmariková (KC3),
Všem se moc líbil.
autor: Markéta Szlauerová